tiistai 15. syyskuuta 2015

Puskurin korjaus ja maalaus

Puskurin korjaus alkoi vaurion tutkimisella ja korjausmenetelmän valitsemisella. Siinä oli halkeama joka täytyi korjata. Olisimme muovihitsanneet puskurin, mutta muovi oli PUR:ia joten sitä ei voitu hitsata eli päädyimme liimaamiseen.
Ensin liimattavasta kohdasta poistettiin maali ja halkeama hiottiin V malliseksi, jotta liimauspinta-ala olisi mahdollisimman suuri. Ennen liimausta suihkutettiin liiman alle muovipohjuste.

Pohjusteen jälkeen laitettiin muoviliima, joka levitettiin kitin tavoin siististi halkeama kohtaan.
Kun liima oli kuivunut hiottiin se suoraksi. Jouduttiin myös laittamaan muutama kerta kittiä samaiseen kohtaan, jotta saatiin paikatusta kohdasta siisti.
Samalla kun oikaistiin kittiä, hiottiin puskurista pohjavärjättävä alue. Kun pohjat oli valmiit peitettiin osa puskurista jonka jälkeen päästiin ruiskuttamaan hiontaväri. Hiontavärin sävy valittiin kaavan mukaan.
Kun hiontaväri oli kuivanut se hiottiin, jonka jälkeen puskuriin laitettiin uudet suojapaperit jottei vanhoista irtoaisi hiontapölyä yms. Väri valittiin värimallikokeilujen perusteella. Sininen väri häivytettiin , jotta värieroja ei syntyisi. 
Kun väri oli mattaantunut eli kuivanut oli lakan vuoro. 2 kiiltävää kierrosta lakkaa ja puskuri oli valmis. 

1 kommentti:

  1. Hyvin tehty blogipäivitys, tätä voisi käyttää opetusmateriaalina, Hyvä Pekko!

    VastaaPoista