keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vanteiden maalaus jatkuu

Halusin vanteista kaksiväriset, joten vanteiden jauhemaalauksen jälkeen piti vanteet hioa maalattavalta alueelta.
Seuraavaksi vanteet piti teipata tarkasti. Teippauksessa käytin apuna 3M rajausteippiä joka taipui huomattavasti maalarinteippiä paremmin. Kun rajat oli teipattu suojattiin vanteen sisäpinta, sillä halusin pitää sen kiiltävänä mustana. Myös vanteen keskiosa jäi mustaksi, joten sekin suojattiin tässä vaiheessa.
Toiseksi väriksi valikoitui lexuksen kolmikerroshelmiäisoranssi. Ensin mustat kohdat piti pohjavärjätä valkoiseksi jotta oranssi peittäisi sen. Sitten tuli itse oranssi väri. Värin kuivuttua ruiskutettiin sen päälle kultainen xirallic joka on helmiäisen kaltainen kide. 

Vesivärin kuivuttua purettiin suojat vanteiden päältä pois, jotta saatiin mustille kohdillekkin lakka. Mustille pinnoille tuli SEM:in hienojakoinen kultainen fleikki. Pidän henkilökohtaisesti tästä hienojakoisesta fleikistä, sillä se ei värjää mustaa harmaaksi niinkuin isot fleikit voi tehdä. Tämän jälkeen vanteet lakattiin ensin yksi kierros lakalla johon oli sekoitettu candya, jotta kultainen flekki värjäytyi oranssiksi, ja oransseista kohdista saatin vielä oranssimmat. 

Haihdutustauon jälkeen vielä yksi kierros kirkaslakkaa ja vanteet olisi kuivumista vaille valmiit. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti